június
22
hétfő


Üzenet a múltból


Pénteken volt a Józanság Felépülési Program ötödik egész napos csoportfoglalkozása. Az öt alkalomra tervezett program két hét múlva kiegészül még egy plusz nappal, mert a csoporttagok rászoktak a Józanságra, és így szívesen elfogadták az általam felkínált repetát. Számomra ez az igazi siker.

A program során  a résztvevők több házi feladatot is kaptak. Legutóbb azt kellett megfogalmazniuk, hogy egy kritikus helyzetben mit kellene, hogy mások mondjanak nekik ahhoz, hogy ne igyanak.

Te is nyilvánvalóan tapasztalod már, hogy a hozzátartozóid előszeretettel előállnak mindenféle elképesztő megoldással, csak hogy megakadályozzanak az ivásban. Az eredmény azonban ritka vendég. Miért?

Mert nem látsz tisztán? Mert akaratgyenge vagy? Egy frászt. Te is pontosan tudod, hogy mi a helyzet. Sokkal inkább Ők azok, akik nincsenek tisztában azzal, hogy Neked mire van szükséged. A megoldás egyszerű. Tanítsd meg rá őket!

A következőkben egy olyan csoporttag sorait olvashatod, aki egy szomszédos országból jár a foglalkozásokra, ami számomra azért is különösen fontos, mert azt tükrözi, hogy a JÓZANSÁG lehet annyira vonzó, hogy még külföldre is elmegy érte valaki, csak hogy megszerezze.

Ő a következőket szeretné hallani egy olyan helyzetben, amikor nem tudja eldönteni, hogy az alkoholt vagy a józanságot válassza:

 
„De hát mi történt veled ma? Hogy jutottál el addig a gondolatig, addig az érzésig, hogy ihatnékod van? Kit láttál? Kivel beszéltél? Kivel voltál kapcsolatban? Ki jutott eszedbe, mi jutott eszedbe? Miről? Mit éreztél, amikor eszedbe jutott ez a gondolat? Igaz, amit akkor gondoltál? Biztos? Milyen érzést éreztél, amikor ez történt veled?

Gondolj bele, milyen élmény volt érezni, hogy sikerült önerőből, egyedül meghoznod a döntést, hogy valamit tenned kell, hogy ez így nem mehet tovább! Elfelejtetted? Elfelejtetted, milyen pocsékul voltál? Semmit sem tudtál tenni, annyira a padlón voltál, és most hol vagy? Hogy érzed magad? Össze tudod hasonlítani??

Jusson eszedbe, milyen boldog és büszke voltál, hogy megtaláltad a helyes utad, hogy kinyílt a szemed, hogy rájöttél milyen fantasztikus képességek rejlenek benned, amikor rájöttél mennyit érsz! Jusson eszedbe, mennyit vergődtél részegen, utána másnaposan mennyit marcangoltad magad az önváddal! Mennyi ígéretet tettél, és mennyit nem teljesítettél, mert nem éreztél erőt hozzá, mert az ivás fontosabb volt!

Jusson eszedbe, hogy utáltad magad a cefreszagtól, a hullámzó érzelmi kitöréseidtől, mennyit szenvedtél, hogy képtelen voltál döntéseidhez tartani magad, és ettől még rosszabbul érezted magad!

Jusson eszedbe, hogy néztél ki részegen, puffadtan, zilált tekintettel, büdösen! Olvass bele az akkori jegyzeteidbe! Olvass bele a mostaniakba! Mit látsz? Mit érzel? Akarod újra a poklot??? Senki se fog segíteni neked! Csak te tudod mindezt összerombolni!!! Megéri??? Annyi energiád van, és te a züllésre akarod elpocsékolni? Annyi erőt belefektettél, hogy talpra állj az évek óta húzódó pokolból, és most újra arra vágysz? Nem hiszem.

Meríts erőt a belső…. NEVED HELYE (jóságodból), ott vár, les, hogy észrevedd, hogy ott van bent, és nyújtja a kezet, hogy együtt legyetek. Ő veled van! Ő benned van! Benned van az össz erő! Ne engedd, hogy kicsússzon a kezeidből!”

Ha ezek után Te is szeretnéd megtudni, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy dönts, akkor jelentkezz a hamarosan induló Józanság Felépülési Programra.

 

Jelentkezés 

2 hozzászólás

  1. Tordai Cecília aug 13

    T. Cím!
    Kérdésem: mikor indul a legközelebbi programjuk? 21 éves egyetemista kislányom számára keresek olyan lehetőséget,ahol valóban meggyógyulhat.

    Köszönettel:

    TordaiC

  2. Kriszti szept 8

    Én alkoholt is fogyasztok és rendszeresen (kéthetente kb.) egyszer füvezem. Egyetem alatt sokkal gyakrabban, de akkor más drogokat is kipróbáltam.
    Mégis normális felnőtt vagyok, 2 diplomával, versenyképes szakmával, amit nem befolyásolt az, hogy hogyan szórakozom.
    Kíváncsi lennék: mitől lesz valaki függő, és más miért nem? (Pedig pl ugyanúgy – füvezéssel – kezdték)

Hozzászólok