augusztus
24
vasárnap


Találjuk meg közösen azt a gyors és fájdalommentes módszert, amellyel minden alkoholista végre valóra válthatja álmát!


Mint tudod, én is szenvedélybeteg vagyok. Hat év drogozás után döntöttem úgy, hogy elég volt, és azóta tiszta vagyok. Több mint tíz éve foglakozom szenvedélybetegek kezelésével, ezért pontosan tudom, mi kell ahhoz, hogy valaki megszabadulhasson a függőségétől.

A munkám során azonban azt tapasztalom, hogy az alkoholproblémával küzdők többsége nem az én módszeremre vágyik,

hanem azt szeretné, ha lenne egy olyan csodamódszer, amely egy csapásra megoldaná a problémájukat – könnyen, gyorsan és hatékonyan, és persze úgy, hogy az alkoholtól ne kelljen végleg megválniuk. Az alkoholt meg akarják őrizni, csupán a negatív következményeket szeretnék elkerülni.

„Olyan szeretnék lenni, mint a többi ember, aki nyugodtan megihat egy pohárral anélkül, hogy bármi baja lenne.”

 

Sajnos a klienseimet azonban minden esetben el kell keserítenem, amikor azt kérik tőlem, úgy segítsek nekik, hogy ne kelljen végleg megválniuk az alkoholtól. Én ugyanis csak azt tudom megtanítani nekik, hogy hogyan lehet teljesen tisztán élni.

De tegyünk most egy kísérletet: találjuk meg közösen azt a gyors és fájdalommentes módszert, amellyel minden alkoholista végre valóra válthatja álmát. 

Szerinted milyennek kellene lennie annak a módszernek vagy eszköznek, amelyet minden alkoholista szívesen alkalmazna?

Szerinted mi lenne az az eszköz vagy módszer, amelyre még a legellenállóbb alkoholista is rögtön azt mondaná, „oké – ez tetszik nekem, kipróbálom”?

Szerinted mi lenne az az eszköz vagy módszer, amelyet még az is szívesen kipróbálna, aki nem ért egyet a hozzátartozóival abban, hogy túl sokat iszik?

5 hozzászólás

  1. nemesi julianna /Takácsné/ aug 26

    Kedves Dénes! Én 35 éve nézem “tétlenül-tehetetlenül” hogyan megy tönkre az általam még ma is szeretett férfi. A Józánság… könyvét megrendeltem, elolvastam, de a férjem lehet, hogy még el is égette, mert nem taqlálom. Ami nem szokása- két napig nem tudtam kiengesztelni, amikor a kezébe adtam- úgy megszértődött, hogy um: ő nem alkoholista, nincs is szüksége senkire, ahhoz, hogyha akarja ne igyon. Nagyon sokféle, sok oldalról megközelített beszélgetést folytattam – most már nemi ismerettel – azonban a férjem is csak azt szeretné, hogy ne legyen alkoholfüggő, tudja úgy kezelni az alkohol alkalmankénti ivását, hogy ne legyen -filmszakadásos – részeg. Mindig az az egy alternativája “mostantól nem fogok inni!” Amit a fenti éveket nézve kb. 12 ezerszer biztosan hallottam, nem valósulás után ujfent.
    Módszer? Gyógyszer? = nem tudom azt is elfogadná-e.
    Isten kegyelme, ami tőle /férjemtől/ független = a biztos recept. A megvalósulás így nem a mi kezünkben van? Ha betegségnek veszem, akkor igen, hiszen hitem szerint Isten az orvosok irányítója is, de a férjem akarásáé is. Remélem efajta ideológia nem tántorítja el attól, hogy e szép hivatást tudása és tapasztalata szerint a legjobban művelje, amiért köszönetet mondok Önnek és hálát adok Istennek, hogy vannak ilyen gyógyíti is.
    Várom a továbbiakat. Szeretettel: Tné Júlia

  2. Hapless szept 15

    Tné írását olvasva szinte magamra ismerek azzal a különbséggel, hogy én még “csak” 17 éve nézem tétlenül-tehetetlenül az általam szeretett ember tönkremenését. Abszolút tehetetlen vagyok, mert még a felismerésnek a szintjére sem akar eljutni, nemhogy a belátásnak. Nagyon tetszik ez a Dudits-program, már mindenhol olvastam róla és tájékozódtam, de sajnos nem igen tudjuk igénybe venni a párom belátása (hogy ugyanis szüksége lenne rá, de nagyon), no és az anyagiak miatt. Próbáltam segíteni azzal, hogy én is megrendeltem a Józannak maradni… könyvet, de arra sem volt idő, hogy én kiolvassam, csak beleolvastam, mert egy őrjöngő állapotában széttépte, mert neki nincs erre szüksége, neki semmi problémája az alkohollal, majd ő tudja, akkor hagyja abba, amikor akarja stb. Most gondolkozom azon, hogy megrendelem az S-Controllt, mert én nagyon hinnék benne, de sajnos ugyan arra a sorsra jutna, mint a könyv, ha megmondom, hogy mire való. Ha nem mondom, csak mint egy vitamint adom (mert azt beveszi), akkor úgy gondolom, a hatása nem ugyan az, mert mégis csak hinni (is) kell benne. Tanácstalan, sőt tehetetlen vagyok és ettől borzasztóbb érzés nincs a világon. Tudom – mert rengeteget olvastam ebben a témában – már én is beteg, függő (társfüggő) vagyok és nekem is gyógyulnom kell, de nem tudom megoldani, mert soha-soha nem fogja beismerni, hogy beteg. Én olyan nagyon szívesen elmennék vele a Józanság központba, de a fent leírtak miatt ez szinte lehetetlen. Ezért hűségesen olvasom minden betűjét és próbálom magam megoldani a megoldhatatlant.

  3. Berta Krisztián szept 18

    Hát hogy az illetőnek kiváló elképzelései vannak a pénzszerzésről, ez kétségtelen. Na az már erősen kétséges szakmailag, hogy 9 nap alatt mit tud kezdeni egy kemény heroinfüggővel. Ugyan kérem …. ne legyünk már hülyék, sok százezret (milliót) ott hagyni a semmiért … álljon már meg a menet! Aki ilyet mer állítani, annál megkockáztatnám, hogy igazi kemény drogfüggő embert még nem is látott. Kis füves cigiről való lemondásra esetleg alkalmas lehet, de …. szóval amikor én látom, hogy sok esetben az intenzív osztályon köt ki a függő, mert életveszélyes állapotba kerül a megvonás miatt, akkor engedtessék meg, hogy én ezt elutasítsam.

    A legjobb bizonyíték a feltevésem igazára az lesz, hogy a hozzászólásom cenzúrázásra kerül, ez szinte biztos.
    Berta Krisztián
    (aki meri vállalni a nevét és szakember lévén tudja, hogy ez úgy képtelenség ahogy van, elnézést, ámde rendkívül jól lehet pénzt szedni amúgy is megkeseredett sorsú emberekből, ez is tény)

    Isten kegyelméről meg hasonló önámításról beszélni amikor komoly biokémiai folyamatok okozta elváltozások történnek a receptorokban és az egész szervezetben, na ne tessék már nevettetni engem …

    Hát ez az én véleményem, aztán persze mindenki csinálja ahogy gondolja, én csak arra inteném az érintetteket, hogy egy kis racionalitással köztelítsék meg a kérdést. Egy kőkemény droggfüggő csak gondoljon abba, ha egyetlen napig nem jut hozzá a szerhez milyen állapotba kerül máris, na nem hiszem, hogy itt pár órányi lelkifröccs segítene pl. a keringési problémákon, de sorolhatnám tovább.

  4. Berta Krisztián szept 18

    de persze készen állok arra is, hogy meggyőzhet valaki, én benne vagyok az értelmes vitában
    BK

  5. Laura jan 5

    Én hiszek a csodákban, hiszen 30 éves kemény alkoholizáslás után sikerült letennem a méregpoharat, a hitem is megvan, de úgy érzem, nincs az az Isten, aki 1-1 órás “therápiával”, de még az öt napos “intenziv” therápiával is eredményt tudna elérni.
    Ehhez nagyon hosszú idő kell, és kitartás, támasz. Mit csinálnak az ott résztvevő betegek a távozásuk után??? Ki tartja bennük a lelket?? A család biztosan nem , hiszen eddig sem sikerült.
    Vagy visszajárnak heti rendszerességgel?? Nyomonkövetik a sorsukat????
    Én az Anonim Alkoholisták csoprtját kerestem fel, miután elfogadtam, beláttam a legfontosabbat, hogy alkoholista vagyok.
    Hiába a család erőlködése, pénze, amig nincs meg e felismerés, addig csak olaj a tűzre.
    A legfontasabb az AA első lépése:
    “beismertük,hogy tehetetlenek vagyunk az alkohollal szemben, hogy életünk irányítathatatlanná vált”
    Ma, 2003 napja nem fogyasztottam elkoholt, és ezt kizárólag az AA-nak köszönhetem, akik ingyen, gyógyszerek nélkül, csupán a szeretet, az odafigyelés ereje segítségével, mellémállva,a kezemet fogva segítettek kimászni a gödörből.
    És ez nem pár órás kötelező meghallgatás. Napi kapcsolatban vagyunk, és bizony szükség van rendszeres gyűlésekrere járásra is.

    Azért sok sikert.

Hozzászólok