augusztus
13
szerda


A 10 legmegbízhatóbb módszer ahhoz, hogy alkoholistává válhass!


Az, hogy valaki alkoholista, az én megítélésem szerint se nem jó, se nem rossz, hanem egy egyszerű tény, mint ahogy 2 x 2 = 4. A jó és a rossz fogalma ugyanis minden esetben valamilyen szubjektív értékítéletet tükröz és nem a valóságot. Miért fontos ez? Azért, mert ha az alkoholizmust morális kérdésként kezeled, és szerinted az alkoholisták akaratgyenge, rossz, önző vagy éppen jellemtelen emberek, akkor soha sem fogod teljes mértékben megérteni a miértéket.

Alkoholistának azt tekintjük, akinek az életében az alkoholistává váláshoz szükséges feltételek mindegyike teljesül. Az alábbi tízes listában ezek közül a tényezők közül a legfontosabbakat veszem sorra (a teljesség igénye nélkül). Javaslom, hogy minél több embernek jutasd el ezt a listát, mert sokan bármit megadnának ezekért az információkért.

 

A 10 legmegbízhatóbb módszer ahhoz, hogy alkoholistává válhass!
(A siker nem garantált, de sokaknál beváltak a következő módszerek.)

 

1. Kezdj el inni 15 éves korod előtt. A felnőtt korú alkoholisták 40%-a szintén ezt tette.

2. A saját tempódban szoktasd hozzá a szervezetedet az alkoholhoz a rendszeres ivászattal. Az így „elért” kellően magas toleranciaszint idővel majd kiváltja nálad is az alkoholizmust.

3. Vedd magad körbe olyan emberekkel, akiknek ugyanolyanok az ivási szokásai, mint neked.

4. Akkor is folytasd az ivást, ha egyre több negatív következménnyel jár.

5. Ne törődj azzal, hogy a hozzátartozóid vagy a barátaid aggodalmukat fejezik ki az ivási szokásaiddal kapcsolatban.

6. Ha van alkoholista a családodban, akkor te is igyál minél többet, hogy a szervezeted a lehető leghamarabb hozzászokjon a nagyobb mennyiségű alkoholbevitel elviseléséhez.

7. Igyál és részegedj le azért, hogy meg tudjál küzdeni az élet stresszel teli kihívásaival (válás, szeretet személy halála, stb.) és a különböző negatív érzelmi állapotokkal (félelem, harag, bánat stb.).

8. Mindenképpen az alkohol hatása alatt tanulj meg boldogulni a legkülönfélébb élethelyzetekben (pl. barátok szerzése, szórakozás, táncolás, tanulás, szex, munka), így biztos lehetsz abban, hogy idővel majd csak alkoholfogyasztás révén leszel képes normálisan funkcionálni.

9. Tégy meg mindent annak az érdekében, hogy az életed teljesen az alkohollal való foglalatosságok köré szerveződjön: alkohol beszerzése, fogyasztása; az ivás kellemetlen következményeinek elviselése; erőfeszítések tétele annak érdekében, hogy az ivás miatt ne kerülj bajba; menekülés és bujkálás a téged piszkálók elől; stb.

10. Állj ellen a kísértésnek, hogy az alkoholt annak lásd, ami: könnyen halált okozó idegméreg.

4 hozzászólás

  1. sándor aug 14

    42 éves alkoholista fiatalember ember vagyok.Maximálisan egyet értek ebben a 10 pontban,bár az én törtenetembe nem feltétlenül mind szerepel.Az én meglátásom szerint ebben az országban az alkohol kérdést még mindig olyan szinten Itélik meg az emberek hogy ez akarat gyenge,lusta,trehány.

  2. irrimmise dec 13

    Hi!
    My name is Jessika!

  3. sasadi eva ápr 22

    En az alkoholizmussal a baratomon keresztul szembesultem.mikor megismrrtem tudtam hogy iszuk de mellettem 3 honapig nem ivott.aztan jottek a visszaesesek es en egyre jobban kiismertem milyen is valojaban.szerintem minden alkoholista ember onzo egoista jellemtelen kiabrandito.fogadkozasok kiabalas reszegseg bocsanatkeres.ez a forgatokonyv.az a baj hogy nm csak magukat teszik tonkre hanem a kornyezetuket is.ja es levakarhatatlanok..

  4. evelyne ápr 22

    Es igenis betegseg amit kezelni kell mert magatol nem mulik el

Hozzászólok