november
5
hétfő


Az alkoholfüggőség receptje


3 hozzászólás

  1. Bordás Zoltánné nov 6

    Nagyon jó a beszélgetés!sok mindent megvilágított számomra,hogy a férjem alkoholizmusát más megvilágításból is értékeljem!Ő ezt látta otthon bármilyen alkalom van jól berúg,így visszagondolva minden helyzetet világ életében alkohollal oldott meg,(vagy éppen sehogy sem oldott meg)ráadásul még van nagyon súlyos gyerekkori problémái is.ezeket a dolgokat amiről itt beszéltek szerintem már fel sem fogná.ja és nem ismeri be hogy gondjai vannak az alkohollal.most már 3.hete az Addigtológián van.gyógyszerek és alkohol fogyasztás hatása kezelésére.nem is tudom vagy még jobban,gyógyszer-alkohol függővé váljon.ebből sajnos ő már nem képes kijönni.SAJNOS!

  2. Bumburnyák nov 15

    Érdekes testbeszéd az ennyire széttett lábbal való nyilatkozat.
    Az önsegítésben lehet érdemes lenne megemlíteni, hogy kellenek a sorstársak, pl. Anonim Alkoholisták, mert egyedül nem lesz tartós a “Józanság”, de még az absztinencia sem.

    Jó munkát!
    Balage

  3. Zoli nov 27

    Kedves Bumburnyák!
    Dénes azért nem említi az AA-t, mert ő más utat jár. Az AA program visszanyúl a múltba, és a terheket letéve szabadítja fel az alkoholfüggőt – csak ezt követően jön a spirituális fejlődés. Dénes, ahogy a videóban is mondja, nem a múlttal foglalkozik, hanem a jövőre koncentrál.
    Szerintem mindkét út működőképes lehet, minden esetre én fontosnak tartom, hogy az ember a “malomköveitől” megszabaduljon, így nem tartom elkerülhetőnek a múlttal való szembenézést, ennek hiányában nehezebb lehet a lelki békét megtalálni.
    Én Dénes “Józan mámor” lemezével kezdtem bele a józanságba, nagyon jónak tartom, a további kezeléseket – sajnos anyagi okokból- nem tudtam Dénesnél megengedni magamnak. AA-ba járok, amit nagyon jó dolognak tartok, sok embert hozzásegített az élete megmentéséhez.
    Teljesen igazad van, egyedül ezt nem egyszerű megvalósítani!

Hozzászólok