június
8
hétfő


Beérkezett a 120 válasz.


Most ezek szerint annak lenne itt az ideje, hogy köszönetet mondjak a válaszadóknak. Nem teszem. Azért nem, mert kettősség van bennem. Egyrészt örülök, másrészt pedig tele vagyok indulattal.

Örülök annak, hogy ilyen sokan és ilyen rövid idő alatt elmondtátok a véleményeteket. Viszont fájdalommal tölt el az a tény, hogy csak azzal tudtalak rávenni titeket a párbeszédre, hogy cserébe ajándékot ígértem.

Miért? Miért?

 

A józanság blog legfőbb célja, hogy emberek százainak, ezreinek segítsen a leszokásban azáltal, hogy beszélünk arról, ami bennünk van.

Keresed a megoldást? Tudni akarod a választ? Egyszerű. Beszélgess minél több emberrel, és az agyad megadja a választ. Ezt a módszert sok sikeres ember tudatosan alkalmazza. Mit gondolsz, hogyan születnek a korszakalkotó ötletek? Az agyunk készségesen válaszol az intuíciónak nevezett csatornán keresztül, ha kérdezzük.  Nincs feltétlenül szükséged szakemberre ahhoz, hogy megoldd a problémáid. Ez nem pénzkérdés. Meggyőződésem, hogy ha a józanság blogot elkezdenéd, elkezdenétek tudatosan használni, olyan eszköz lenne a kezedben, ami örökre felszabadítana a szenvedés nyomása alól.

Akkor most tegyünk egy próbát. Egy újabb kérdés.

 De most nincs ajándék.

 

Tegnap kint voltam a Városligeti Egészségnapon drog- és alkoholprevenciós tanácsadást tartani. És arra a meggyőződésre jutottam, hogy az emberek nagy része nem az egészsége miatt jött ki, hanem az ingyen cirkusz miatt. Hosszú sorok kígyóztak az ingyen tollat, joghurtot és kulcstartót osztogató standoknál. Az azonban már jóval kevesebb embert érdekelt, hogy hogyan lehet valakit újraéleszteni. Te mit akarsz: ingyen joghurtot, vagy boldog és harmonikus családi életet?

A kérdés tehát még egyszer:

Te mit akarsz: ingyen joghurtot, vagy boldog és harmonikus családi életet?

 

Kíváncsian várom, hogy mikorra jön össze a százhúsz válasz.

 

 Természetesen az ajándékcsomagot kisorsoljuk, és a szerencsés nyertest e-mailben kiértesítjük!

58 hozzászólás

  1. hudi jún 8

    boldog élet!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Gyuri jún 8

    A magyar ember sajátossága, hogy ha valami ingyen van, egészségtelen mértékben megpróbálja kihasználni, kiélvezni. Emlékezzünk csak vissza a BNV-kről elcipelt több tonna prospektusra, ami talán még aznap a szemetesben végezte.
    Én a magam részéről megpróbálok inkább boldog lenni.

  3. Sanyika jún 8

    Nyilván az első gondolat, h inkább boldog akarok lenni, viszont adott szituációban nem biztos, hogy el tudja ezt az ember dönteni.
    Például nézzük meg a reklámokat. A barnító krém jut hirtelen eszembe. Kenj magadra vegyszert, hogy elváltoztassa a bőrödet! Ezt a marketingesek szépen becsomagolják és már mész is a boltba.
    Sajnos az emberek nem tudják felmérni, hogy mi a jó nekik, különben nem létezne ez a blog.

  4. Erzsébet jún 8

    Természetesen a boldog és harmonikus családi életet. De csak én és a gyermekeim, a férjem viszont csak inni akar. Őt semmilyen segítséget sugalló sátorhoz nem lehetne odacipelni, hacsak nem az alkohol utáni vágyán enyhítenének. Ez azonban nagyon kevés egy család boldogságához. El tudom képzelni, ha ingyen sört osztottak volna valahol, hányan álltak volna sorba.
    Méltányolom azt az elhivatottságot, amivel Ön próbál segíteni a rászorulóknak, mégis elég kevés a segítséget kérő. Nyilván vannak pozitív, említésre méltó esetek, de bizony az az igazán számottevő, aki sem Öntől, sem pedig mástól nem akar segítséget. És ahány drogos, alkoholista annyi család, és még mennyi gyermek, akiket keservesen érint a hozzátartozó szenvedélye. Nos, azoknak a gyerekeknek még egy ingyen joghurt is jólesne.

  5. KIDMEN jún 8

    “az emberek nagy része nem az egészsége miatt jött ki”

    az emberek nagy része meg van győzödve róla,hogy amit tesz,azt nem az egészsége ellen teszi!tehát cigizik,iszik,drogozik,játszik,mert rákos,májbeteg,pénztelen mindig csak az a másik lehet,vele ez nem történhet meg!és leszokik egy perc alatt a cigiről,és le akar szokni az italról,drogról amikor megmondják az orvosok,hogy nagy a baj,és utána aztán mindent elkövet,hogy meggyógyuljon!MIÉRT?Miért gondolkodik így az emberek nagy része?
    Pedig mindenki boldog akar lenni,hát persze hogy én is!de nekem valahol,valakik megtanították,hogy ezért tennem kell,nem hullik az ölembe.

  6. Papp Zsuzsa jún 8

    Dénes!
    Teljesen megértem a felháborodásodat!
    Valahol mégiscsak elszomorító, hogy az emberek tömegei képzelik azt, hogy majd mások megoldják a gondjaikat! Egy elképesztő példa az USA-ból: elég napi 10 percet ara gondolnod, hogy futsz, teniszezel, síelsz vagy kosarazol, és máris jobban érzed magad, kilókat adsz le…stb. Hát van ennél nagyobb marhaság?
    És komolyan veszik! Ennyire elhülyült az emberiség? Ajánlom különben mindenkinek a Hülyék paradicsoma című filmet…lehet elszörnyedni, és elgondolkodni, mit lehetne tenni az agylágyulás ellen..amíg nem késő!

  7. Kati jún 8

    Egészséget,munkahelyet és szeretetet!!!

  8. valheru jún 8

    Biztos, hogy az emberek a boldog életre vágynak. de a csordaszellem és “mindegy h szar csak ingyen legyen” gondolata nem tesz képessé nemet mondani. valahonnan innen indulnak a függőségek is. Kell tudni nemet mondani. Viszont ha megteszed és tegyük fel a véleményed is elmondod erről, egyből nagyképű köcsög lették a sorban állók többségének szemében.

  9. DODÓ jún 8

    Harmonikus családi életet. Nem igazán szeretem a joghurtot, sem pénzért, sem ingyen. De akkor is ezt szeretném, ha ingyen rakott krumplit osztogatnának (azt szeretem). :-)

  10. DODÓ jún 8

    Komolyra fordítva a szót, elég szomorú, hogy ez az alternatíva valóban egy választási lehetőség és ott tartunk ma, hogy gondolkodni kell ezen.

  11. Kedves János jún 8

    Üdvözletem a Szerkesztőnek és Levelező társaimnak!
    Köszi az ingyen joghurtot, hogy ajánlod, én inkább a harmonikus, békés, szeretetteljes életet választom.
    Nem egyszerű folyamat, a függőség családi betegség és a kijutás is közös feladat.
    Ez pedig fontos mindenki számára – megtapasztalni közösen a józanság szabadságát is: együtt = egymásért!
    További szép hetet kívánok, viszontlátásra szombaton. János

  12. Judit jún 8

    Aki az ingyen joghurtot választja végső soron az is az egészségéért gondol tenni. Csak épp ez könnyebb útnak tűnik…
    És ha lefordítjuk a józanság kérdésére: az alkoholista is egészséges szeretne lenni, csak éppen úgy, hogy nem kell lemondania semmiről (lehetőleg az alkoholról sem)
    A hozzátartozó is valami könnyebb megoldást keres saját maga megváltoztatása helyett, lehet mondjuk mindenért a másikat és az alkoholt okolni, vagy elválni (és aztán hozzámenni egy másik alkoholistához).

    Csak épp a könnyebb utak végső soron soha nem fognak elvezetni a megoldásokhoz. Ahogy a joghurttól, tolltól, egyéb reklámajándéktól nem leszel boldogabb és egészségesebb, ugyanúgy nem találhatod meg a megoldást a könnyebb úton a saját vagy hozzátartozód alkoholizmusára.

  13. Tóth Lajosné jún 8

    Az ingyen “cirkusz” legyen az egy toll stb… virsli és sör mindig sok embert vonz. Könnyebb mások után menni és nem gondolkodni, mint gondolkodni. Ezt sugallja minden körülöttünk.Keveset teszünk az egészségünkért. Panaszkodni könnyebb.

  14. bmjudit jún 8

    Boldog és harmonikus családi élet!!!

  15. Hevci jún 8

    Azt gondolom erre a kérdésre hamarabb össze fog jönni a 120 válasz (ajándék nélkül is), mert mindenki boldog családi életet akar. Ez a kérdés sokkal könnyebb, mint az előző, ahol egyetlen szóba kellett volna összesűríteni azt, amit már annyiszor próbáltunk elmagyarázni napokon, éveken át szenvedélybeteg hozzátartozóinknak: hogy az értelmes, küzdelmes élet mennyivel jobb, mint az a hazug világ, amibe az alkohol vagy a drog viszi őket. Nem az ajándék miatt szóltam hozzá akkor sem, hanem mert úgy éreztem, hogy ennyivel tartozunk az Ön makacs, kitartó ösztökélésének. Már ez is egy tanulság volt számomra, hogy soha nem szabad feladni.

  16. D.Tóni jún 9

    Az ember profi az önbecsapásban.Én is ilyen voltam.Az elhízás nem fáj
    ugye? De belehalunk a szövődményeibe! A dohányzás sem fáj de abba
    is bele halunk ugye?Az alkoholizmus a drogfüggőség, fáj a testnek és aléleknek is,tudjuk hogy belehalunk és mégis csináljuk.Az életet áron alul nem lehet megvenni. Így is úgy is ” megfizetünk Érte”

  17. Boga Radu jún 9

    Kretén kérdés,- kreténeknek?!

  18. ancsa jún 9

    Kedves Dudits Dénes! Ön ezzel a költői kérdéssel lenézi, vagy alábecsüli azokat az embereket, akik az ön hírlevelét olvassák. Nem értem, mi a célja.

    Az “érted haragszom” stílus pedig szerintem csak nagyon közeli kapcsolatokban működik. Számomra most kérdőjeleződött meg az Ön hitelessége ezzel az “azt a kutyafáját, mit mondtam!” stílussal.

  19. Judit jún 9

    Nem hiszem, hogy lenne boldog élet. Vannak boldog pillanatok, csendbe fájó gyönyörködtető emlékek. Ha boldog életre vágynék, akkor annyi esélyem lenne rá, mint a lottó főnyereményre.

    Csak arra vágyom, hogy minden napomban legyen néhány perc, ami örömmel ajándékoz meg, például egy jóízűen elfogyasztott, akár ingyenes joghurt.

    Azért kezdtem olvasgatni a honlapjukat, mert megoldást kerestünk a párommal, aki elhatározta, hogy megszabadul az alkoholtól, de a saját városunkban féltette a jóhírét.
    Az elvonó híre többet ártana neki, mint a mindenki által ismert és elfogadott italozó életmód.

    Az Ön által ajánlott lehetőség számunkra elérhetetlen, pedig kiszámoltuk, hogy 13 hónapi elfogyasztott alkohol árán megvehető lenne.
    Ugye ez is reklám?

  20. Ilona jún 9

    Tisztelt Uram!
    Örömmel vettem tudomásul, hogy mégis sikerült választ kapnom. Szerintem, ha egy alkoholista, fiatal hozzátartozója veszi a fáradságot, és olvassa, felolvassa az Ön hirleveleit, az nem az ajándékra pályázik. Gyógyulást akar a szerettének, ezért amit csak tud, megtesz. Nagyon sajnálom, hogy mi, külhoni magyarok nem tudunk eséllyel részt venni az Ön programjain. Sajnos, az ajánlott irodalom sem elérhető számunkra. Itt, ahol mi élünk, esély se nincs arra, hogy anyanyelvű irodalmat szerezzünk. Sajnálattal veszem sokszor tudomásul, hogy mi, akik Magyarnak születtünk, őseinkkel eggyütt, nem tudunk részt venni még ilyen programokon sem. Próbálkoztam az ön segitségével, de talán kevés, amit netten keresztül elérhetek.Azt hiszem, ki kellene terjesztenie az elérhetőségét a határokon túlra is. Minden téren csak eluteasitást kapunk.
    Tisztelettel, Ilona Szerbiából

  21. Life jún 9

    …Talán, ha S-Controlt, “Józannak maradni” könyvet,”Józanság programot” “osztogattak” volna, akkor azért is sorba állnának az arra rászorulók, mert bármennyire is hihetetlen sokunknak ez az ár megfizethetetlen, még akkor is, ha kiszámoljuk, hány hónapi elfogyasztott alkohol árán megvehető lenne. …azonban azt a pénzt soha sem látjuk, mert párunk torkán csorog le apránként, és azt neki megmagyarázni, hogy összegyűjtve ugyan már gyógyuljunk meg…??!!

  22. Sallai-Balogh Attiláné jún 9

    Kedves Dénes! Az ajándék valóban motiváló hatású, főleg az eszmei-és anyagi értéke miatt, és össze sem hasonlítható a joghurtos kampánnyal. Engem kifejezetten zavart az “itt az ideje, hogy leiratkozz” felszólítás, és mivel eszem ágában sincs ezt megtenni, inkább válaszoltam.

  23. sly jún 9

    Bármelyik józan gondolkodású embert megkérdezi, biztos vagyok benne, hogy a gondtalan és kiegyensúlyozott élet mellett dönt, ahogy én is.
    DE!
    Bár az Ön tapasztalatai a joghurtos standnál “elakadtak”, én azt gondolom, hogy ezt a két altarnatívát nem lehet egy lapon említeni.
    A boldog és gondtalan élet hallatán sokakban az anyagi biztonság fogalmazódik meg, de mint ennek az oldanak az olvasói, tudjuk, hogy ez most nem erről szól. Mi, akik vagy így, vagy úgy megélik az alkohol és drog okozta családi gondokat, talán más vélemény mellett állunk ki, de mit vár egy átlagembertől?
    Érzékeli, hogy milyen napokat élünk?
    Talán hitelesebb lenne a közvéleménykutatása, ha egy sokkal reálisabb dologgal szemben mérlegelne. ( mint pl. párezer ft. )
    Biztos vagyok benne, hogy annál a standnál, ahol osztogatják, tömeghisztéria tört volna ki, mert azoknak az embereknek a megélhetése forog kockán, és napról-napra élnek.
    Ezek után csodálkozik, hogy egy pohár joghurt is jobban csalogatja a népet? Nem kellene.

  24. Selo jún 9

    Dinikém! Én a joghurtot választanám, ha lehet. De egy teljes tálcával, merthogy sokan vagyunk. Egyébként meg ne csodálkozz, hiszen a joghurt többe kerül, a boldog életet, meg megoldjuk valahogy :) . Mikor küldöd a joghurtot? Pá. selo “sensej”

  25. Csanádi Erzsébet jún 9

    Én nem vagyok szenvedély beteg,a párom alkohol és depressziós problémával kezelteti magát.Ebben segítek,ezért iratkoztam fel és sok segítséget kaptam Tőled,amit nagyon köszönök!
    Sajnos minden pénzkérdés,ha nincs,az ellátás sem olyan,ez a tapasztalatom.Magánrendelésen ugyanaz az orvos más gyógyszert írt fel,mint a kórházban!Ez meglepett!!!Nem megyek soha oda,ahol ingyen osztogatnak valamit!Azzal a probléma nincs megoldva!Azt, akarással és a segítés elfogadásával lehet,ami egy életen át végigkísér!
    A klinikai kezelés nekünk megfizethetetlen!
    Aki komolyan és elszántan eldöntötte,hogy józanul akar élni,annak nem kell az ingyen cirkusz,az halottnak a csók!
    Szeretni és elfogadni kell,nekem ez a filozófiám!
    Tisztelettel:optimista.

  26. Takácsné Emőke jún 9

    Én már tudom,én már a gyerekeimmel megtapasztaltam mit ér a boldog családi élet!Sajnos már ők is tudják hogy mit ér és hogy mennyi mindent meg kell érte tenni.Egy beteg,depressziós emberrel nem könnyű,akinél soha nem tudja az ember mit hoz a holnap

  27. KIDMEN jún 9

    “hogy csak azzal tudtalak rávenni titeket a párbeszédre, hogy cserébe ajándékot ígértem”

    Miért? Miért?”

    MIÉRT?MIÉRT?MIÉRT?ezt mi hozzátartozók kérdezzük a legtöbbet,és ajándékként köszönettel vesszük a válaszokat is(mindenkitől)
    -miért hazudik?
    -miért tagad?
    -miért engem és másokat hibáztat?
    -miért iszik?
    -miért az italt,drogot,játékgépet használja a szép élet helyett?
    -miért nem akar leszokni?
    -miért nem tud leszokni?
    -miért nem tudom megváltoztatni?
    -miért?………..
    -miért?………..

  28. azoka jún 9

    “hogy csak azzal tudtalak rávenni titeket a párbeszédre, hogy cserébe ajándékot ígértem”

    Miért? Miért?”

    MIÉRT?MIÉRT?MIÉRT?ezt mi hozzátartozók kérdezzük a legtöbbet,és ajándékként köszönettel vesszük a válaszokat is(mindenkitől)
    -miért hazudik?
    -miért tagad?
    -miért engem és másokat hibáztat?
    -miért iszik?
    -miért az italt,drogot,játékgépet használja a szép élet helyett?
    -miért nem akar leszokni?
    -miért nem tud leszokni?
    -miért nem tudom megváltoztatni?
    -miért?………..
    -miért?………..

  29. Hapless jún 9

    Szia Kidmen! Te is tudod, hogy ezekre a kérdésekre mi egymás közt soha nem kapjuk meg a választ, mert mindenki ugyan abban a cipőben jár. Talán, …ha Dudits úr valóban küldetésnek érzi, hogy “divat legyen Magyarországon a józanság”, akkor nem tesz fel “bugyuta” kérdéseket,amivel valóban alábecsüli azokat a nagyon rászoruló embereket, akik a hirlevelét olvassák, …ha Dudits úr valóban onnan indult és megjárta a poklot, akkor nagyobb empátiával kellene átéreznie a blogjába “írogatók” problémáját,és ez a blog nem csak arról szólna, hogy nekünk tesz fel kérdéseket, hanem mi is feltehetnénk neki kérdéseket (lenne bőven), és válaszával segíthetne azoknak, akik nem tudják megfizetni “szolgáltatását”. A hírlevelek nagyon jók, de csak annak felismeréséig, hogy “…tényleg! erre lenne szükségem!!”, mert visszakérdezni nem lehet (vagyis lehet, csak nincs válasz), megfizetni meg nem tudjuk. …de, ha még ez nem is jelentene problémát, az már annál inkább, hogy az érintett is elfogadja, hogy segítségre van szüksége. Na! Erre (is!) lenne jó a kérdezz-felelek!!…ha valóban küldetésnek érzi feladatát.

  30. timadri jún 9

    Azt gondolom, hogy ha valamit ingyen adnak, az emberek egyből “ugranak”… függetlenül attól, hogy ténylegesen szüksége van-e rá. Szóval szerintem ez nem elítélendő magatartás, hiszen valahol ez természetes.
    Máskülönben véleményem szerintem nem véletlenül osztogatnak ingyen termékeket….ezzel is még több embert szeretnének odacsalogatni az adott helyre. Ezek után…..hol itt a kérdés???

  31. KIDMEN jún 9

    Szia Hapless!
    Igazad van,és lehet hogy feltehetnénk a miért kérdéseinket,folytatva a sort amit elekezdtem,mert van kérdés bennük azt hiszem nagyon sok,amire bizony nem igazán kapjuk meg a válaszokat.A szenvedélybetegünktől pedig a legkevésbé.Lehet hogyha itt a kérdéseinkre választ kapunk,változásokat tudunk elérni?

  32. Borderlinehu jún 9

    “Minden ember Boldog akar lenni…”

  33. Judit jún 9

    Tisztelt Dudits Úr!
    Kissé felháborított ez az általánosítás, ami az előbbi leveléből sugárzik. Ön segítséget kért, mondjunk véleményt. Én már az első körben válaszoltam kérdésére, és tettem azt majdnem minden nap, hogy minél hamarabb teljesülsön a kérése. (és ne kapjam meg ugyan azt a levelet minden nap, sőt mi több betyárbecsületből!)
    Számomra azonban sértő Öntől az a feltételezés, hogy ezt ajándék fejében tettem volna. Nem minden ember kispolgár annyira, ahogy ezt Ön ebben a levelében leírta. Kérem ennek tudatában olvassa át mégegyszer, hogyan sértett meg segítségre szoruló embereket, akik bizalmasan megnyíltak Ön előtt. Az üzlet és a pénz mindent bepiszkít, ez esetben az Ön önzetlen segítségének szándékát.
    További jó munkát!

  34. Irénke jún 9

    Most annak lenne itt az ideje, hogy köszönetet mondjak Dudits úrnak, hogy segíteni akar a függőkön. Nem teszem. Azért nem, mert kettősség van bennem. Egyrészt örülök, másrészt pedig tele vagyok indulattal. Fájdalommal tölt el az a tény, hogy csak akkor vásárolhatom meg a meglehetősen drága termékeket, illetve drága konzultációit (mint írta 10.000 Ft/óra), ha cserébe sok pénzt kell fizetnem.

    MIÉRT? MIÉRT?

  35. Irénke jún 9

    Egyébként mindenképp a harmonikus családi életet választanám!

  36. Irénke jún 9

    Arról nem is beszélve, hogy mint írta Önnek van szüksége a könyvéhez (amit nyilván nem nyomtatási árban fog árulni) ezekre a véleményekre. Szóval inkább örülnie kellene a segítségnek, mely az ön zsebét tömi majd, mint sértegetni!

  37. buci jún 9

    Boldogságot és a harmonikus családiéletet, nem lehet joghurtban mérni,

  38. Ági jún 9

    Ezt komolyan úgy gondoltad, hogy választási lehetőség? Ha igen, hihetetlen, hogy lehet olyan, aki a joghurtot választja.Harmonikus családi élettel nem enni is könnyebb.

  39. KIDMEN jún 10

    Keresed a megoldást? IGEN!
    Tudni akarod a választ? IGEN!
    Egyszerű. Beszélgess minél több emberrel, és az agyad megadja a választ. BESZÉLGETTEM,FÓRUMOZTAM,OLVASTAM,TANULTAM,ÉS MINDIG NINCSENEK MEG A VÁLASZOK!
    Ezt a módszert sok sikeres ember tudatosan alkalmazza. Mit gondolsz, hogyan születnek a korszakalkotó ötletek? ÖTLETELTEM,DE MÉG EDDIG NEM SIKERÜLT A KORSZAKALKOTÓ ÖTLETEMET KITALÁLNOM(BÁR VOLT VALAMI,AMI BEVÁLLALTAM)HOGYAN RÁNGASSAM KI A DEPIBŐL,ALKOHOLBÓL,HOGYAN RÁNGASSAM EL A JÁTÉKGÉPTŐL HA Ő JÁTSZANI AKAR,HOGYAN AKADÁLYOZZAM MEG HOGY NE IGYON,HA INNI AKAR,MÁST NEM AKAR!?
    Az agyunk készségesen válaszol az intuíciónak nevezett csatornán keresztül, ha kérdezzük.IGEN AZ AGYAM ÁLLANDÓAN EZEKEN A MEGOLDÁSOKON KATTOGOTT,MÁR MAJD BELE ŐRÜLTEM,ÉS VÁLASZOLGATOTT IS,ÉS MIRE MENTEM VELE?
    Nincs feltétlenül szükséged szakemberre ahhoz, hogy megoldd a problémáid.HMM.EDDIG BÁRMIT TETTEM,AZ ELOLVASOTT SZAKIRODALOM,FÓRUMOKON A MÁR POKLOKAT MEGJÁRÓ EMBEREK HOZZÁSZÓLÁSAI,ÉS AZ AZ AZOKBÓL ÖSSZERAKOTT TANÁCSOK SEGÍTETTEK,ÉS MŰKÖDTEK.AMÍG NEM OLVASTAM UTÁNA DOLGOKNAK,FOGALMAM NEM VOLT SEMMIRŐL,ÉS A TEHETETLENSÉG MOCSARÁBAN VERGŐDTEM!

  40. KIDMEN jún 10

    Nincs feltétlenül szükséged szakemberre ahhoz, hogy megoldd a problémáid.
    ATTÓL FÜGG MILYEN SZAKEMBER,MERT AZ IS IGAZ HOGY OLYAN ADDIKTOLÓGUS AKIHEZ ELŐSZÖR KERÜLTÜNK!NA ARRA AZTÁN TÉNYLEG NINCS SZÜKSÉGEM!SZÜKSÉGE SENKINEK!

  41. KIDMEN jún 10

    “Meggyőződésem, hogy ha a józanság blogot elkezdenéd, elkezdenétek tudatosan használni, olyan eszköz lenne a kezedben, ami örökre felszabadítana a szenvedés nyomása alól.”
    Kedves Dénes!

    Kaphatnánk erre valami magyarázatot,hogy hogyan is értelmezhetjük ezt?mert ez az “örökre megszabadítana a szenvedés nyomása alól”ez a mondat számomra értelmezhetetlen,kivitelezhetetlen,mert NEM én vagyok szenvedélybeteg,de én és a gyerekeim szenvedünk tőle,és attól hogy a blogban irogatok,attól még nem fog megváltozni!mert ha ő nem akar én hiába akarhatok helyette!
    Ok!kiírhatom magamból,és a másik tanácsolhatja hogy váljak el,hagyjam el…stb.erre gondoltál?arra hogy egymásnak irogassunk ki mit csinált,csinálna?csináljon?Hm

  42. Teréz jún 10

    Nagyon rosszul esett az a feltételezés, hogy aki írt a blogban, az csak az ajándékért tette. Lehet, hogy van ilyen is, de úgy gondolom, aki a családjában évek óta küzd a társa alkohol függőségével, annak legkevésbé az ajándék ígérete volt a célja. Sokkal inkább az, hogy valami kapaszkodót találjon, azért íratkozott fel a hírlevélre , hátha talál valami olyat ami a segítségére lesz. Aki igazán szeretne szabadulni ettől az áldatlan állapottól, az minden szalmaszálba próbál belekapaszkodni. Engem az újabb könyv ígérete ösztönzött arra, hogy hozzászóljak, annál is inkább, mivel az első könyvét már megvette a párom, a kapszulát is szedi – ettől függetlenül az alkohol még mindig mindennél erősebb.

  43. KIDMEN jún 10

    “Nincs feltétlenül szükséged szakemberre ahhoz, hogy megoldd a problémáid.”

    szerintem meg nagyon is!mindenféle szakemberre!most például egy jó jogászra!

  44. melcsi jún 10

    Boldog harmónikus életet élni és inkább megveszem magamnak az ingyen joghurtot.

  45. csilla jún 10

    Mellbe vágott az a feltételezés, hogy a nyereményért írna bárki is. Az előző kérdésre 2-szer írtam be. Az elsőben válaszoltam és lemondtam az ajándékról, mivel el sem olvastam, hogy mi az. A második beírásomban pedig kértem az ajándékot, mert én magát a segítséget láttam benne és nem az “ingyenséget”. Hajszál választ el attól, hogy tényleg leiratkozzak, mégpedig azért, mert írtam egy e-mailt Dénesnek, amiben ajánlottam, hogy fizetnék is azért, ha tanácsot tudna adni levelezés útján. Akkor ő erre azt mondta, hogy nem ez a megoldás, hanem a személyes konzultáció!!!!! 4 gyerekem van és 12 éve vagyok alkohol függő. Volt, hogy évek is kimaradtak, de volt, hogy napokon keresztül “el voltam varázsolva”

  46. csilla jún 10

    Ezért is lepett meg a feltételezés, hogy az ajándékért kezdtünk el írni. Sajnos sem időm sem pénzem nincs arra, hogy akár 1 hétre is elmenjek itthonról. Egyedül Istenben bízhatok, hogy véglegesen kitisztítja az elmémet. Már 4 napja tiszta vagyok. És nem a honlapra való írás miatt, hanem azért, mert így döntöttem. “MA NEM” Ez az én jelszavam. Csak azért maradok még, mert érdekel mások sorsa. A bizalmam a most feltett kérdéssel és a hozzá fűzött levéllel teljesen megingott. Nem tudom helyre tud-e billenni valaha is. Ezt nem kellett volna Dénes. Remélem, hogy jót akartál és nem valami teljesen más miatt tetted ezt velünk. Szívből sajnálom!

  47. life jún 10

    Édes Istenem! Csilla! Te legalább már eljutottál arra a szintre, hogy felismerted a problémád és gyógyulni akarsz!!! Tudod, szerintem ez már fél gyógyulás!! Bár az én párom tartana itt. Ne csak Istenben bízz, MAGADBAN!! Sajnálom, hogy őszintén fordultál valakihez …és nem segített!!?? (No comment!) Az alábbi topikon “sorstársakkal” beszélgethetsz, tőlük sok bíztatást kapsz a mindennapjaidhoz.
    http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?la=64638833&t=9091211

  48. Sándor jún 10

    Gratulálok én is Csilla ahhoz, hogy beláttad a problémádat! Én úgy gondolom nem muszáj neked itt “gyógyulni”. Lehet kevésbé jók a körülmények, de érdemes addiktológiai osztályokon is tanácsot kérni (pl. Nyírő Pál Kórház, bár az ugyancsak Pesten van).

    Felháborító, hogy a “doktor úr” miközben másokat ingyen élőnek titulál, addig egy segítséget kérőt elutasít, és csak a pénzére utazik. Higgye el, a pénzéhség sokkal alantasabb tulajdonság, mint az, ha valaki “ingyen joghurtot kér”. Pláne akkor gyomorforgató, ha valaki függő, beteg embereken, és családjukon nyerészkedik!

    Én ezennel le is iratkoztam a hírleveléről, ami nem sok konkrétumot tartalmazott. Azt nyilván a fizető vendégeknek tartogatja.

  49. Sándor jún 10

    Bocs, Nyírő Gyula Kórház

  50. KIDMEN jún 10

    szia life!
    jó hogy beszúrtad,lehet ott tanulni,ha valakit érdekel a játékszenvedély én is tudok

  51. tibor jún 10

    sajnos ez már nem a boldogságról és a harmonikus családi életről szól.kár hogy ígyalakult.nemkérek sem ájandékot sem joghurtot.

  52. Ivett jún 10

    boldog harmonikus életet

  53. kálmán jún 10

    nem szeretem a joghurtot

  54. Angi jún 11

    joghurtot :-)

  55. csilla jún 11

    life és Sándor köszönöm a kedves sorokat:)
    Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egyszer amikor írtam egy kétségbeesett levelet (nem túl józanul)- reagálva Dénes egyik írására – Ő válaszolt és megadta a telefonszámát is, hogy azonnal hívjam fel. A segítő szándék meg volt benne. A sors furcsa fintora, hogy nem értük el egymást telefonon. Ezek után nekem még inkább rosszul esett, ez a második “körkérdés”, mivel nem tudom, hogy mit gondoljak. Addiktológiára nem megyek! Nem hiszek az orvosokban. Okom van ezt írni, sajnos! Szeretnék példát mutatni, ezért is maradok és olvasok tovább. Ha bárkit is érdekelni fog a szabadulásom, szívesen megosztom vele. Szép napot mindenkinek!

  56. Szilvi jún 19

    Bármennyi ingyen joghurtot odaadnék a boldog, harmonikus családi életért.Sajnos gyakran csak úgy lehet összehívni embereket, ha valamit ígér lehetőleg ingyen a szervező.

  57. Eper dec 26

    Boldog, egészséges és harmonikus családi életet. Épp ezért dolgozom önmagamon először.. Köszönöm a blogod, Dénes, kitartás!!!

  58. Me okt 13

    Mocskosul undorító dolognak tartom, hogy szerencsétlen, drogfüggő emberek csak azért nem tudnak meggyógyulni, mert azok a rohadékok, akik tudnának segíteni nekik, pénzéhes undorító alakok!
    Szégyelje magát, az, aki ennyi pénzt mer elkérni a felépülésért, azon, hogy segítsen a másik bajbakerült embertársának!
    Kívánom nekik, hogy kerüljenek olyan helyzetbe, mint azok, akik megtennének mindent az életért, de tehetetlenek, mert nincs semmijük!!!!

Hozzászólok