szeptember
21
vasárnap


Nem mások ők, mint egy gyilkos kór zsoldosai.


Miközben a Józanság Felépülési Program indulásáról szóló bejelentést írtam, megütötte a fülemet az RTL klub Fókusz című műsorának a reklámja.

A holnap esti (RTL Fókusz 2008-09-22) fókuszban többek között Bajor Imre és Koós János fogják bemutatni ivási szokásaikat a nagyközönségnek.

Teszik ezt azzal a „nemes szándékkal”, hogy előmozdítsák a magyarországi kulturált alkoholfogyasztási szokások kialakulását.

Keresem a szavakat. Próbálom visszafogni magam, amikor ezeket a sorokat írom. Bár azt hiszem, harag helyett inkább szánalmat érzek. Két összezavarodott alkoholistát látok, akik azért, hogy a függőségük okozta gyötrelmeiken könnyítsenek, másokat is magukkal  akarnak rántani. Nem mások ők, mint egy gyilkos kór zsoldosai. Egy olyan állapotot reklámoznak, ami kb. négymillió magyar életét keseríti meg nap mint nap.

Koós és Bajor részesei és egyben áldozatai is annak az össznépi kábításnak, ami ma Magyarországon zajlik. Mit gondolsz, miért nincs ma Magyarországnak alkoholpolitikai koncepciója, vagy miért zárták be az Országos Addiktológiai Intézetet, és miért mérgezheti két ilyen bohóc a fiataljaink elméjét? A válasz egyszerű.

Egyeseknek nem érdeke, hogy 1millió kétszázezer magyar végre felébredjen a mámorból, és elkezdjen önállóan gondolkodni és cselekedni.

 

Kérlek, ébredjetek már fel, hiszen szabadok vagytok.

1 hozzászólás

  1. Nadov szept 23

    Teljesen egyetértek a felháborodásoddal.
    Az említett két “művész” sajnos ma már semmi értékeset nem tud alkotni, a közönségnek adni. Mára minden humorukat elitták. Úgy látszik megcéloztak egy másik “hálás” közönséget.
    A magyar TV-s média pedig egyébként is csupa felháborító bulvárműsorral vonzza képernyő elé a TV nézőket. Miért pont az alkohol népszerűsítése maradna ki?
    Sajnos az emberek nem ébrednek fel csak úgy. Ha valaki az alkoholtól ma még nem függ, attól még minden média mocskot lenyelhet és elhiszi, hogy az úgy van és úgy jó.

Hozzászólok