szeptember
18
csütörtök


Nyilvános bejelentés


Részt vettem az Első Magyarországi Magán Addiktológiai Egészségközpont Józanság Felépülési Programján, és azóta tiszta vagyok!

 

Ezt akár Te is elmondhatod majd magadról!

Felismertem, hogy sokan szeretnék igénybe venni  a szolgáltatásainkat, de a magas költségek miatt ezt nem engedhetik meg maguknak,  és mivel mint felépült szenvedélybeteg pontosan tudom, hogy milyen az, amikor nem érhető el a segítség, ezért megkerestem azt a megoldást, ami mindenki számára kölcsönös előnyökkel jár.

Ahhoz, hogy megszabadulj a függőségedtől,
nem feltétlenül kell befeküdnöd egy zárt intézménybe,
és átélned a betegstátusszal együtt járó kiszolgáltatottság érzését!

 

Ezért kidolgoztunk Számodra egy olyan 40 órás intenzív, csoportos ambuláns programot, ami végigkísér a felépülés útján a bizonytalanságtól egészen a stabil absztinenciáig.

A Józanság Felépülési Program elvégzését követően rendelkezni fogsz egy olyan személyre szabott felépülési programmal, aminek a segítségével kordában tudod tartani a függőséged, valamint megismered a racionális önsegítés technikáit, és további olyan eszközöket, melyek használata révén tudni fogod, hogy

  1. milyen szerepet játszol azoknak a kellemes és kellemetlen élményeidnek a létrejöttében, amelyeket életed során megtapasztalsz
  2. hogyan hozz olyan racionális döntéseket, melyek révén elkerülheted kellemetlen élmények kialakulását
  3. megszokott érzelmi reakcióidat átalakítva nemkívánatos szokásaidon változtass

 

A JFP azok számára jelenthet segítséget, akik:

 

1. beismerik, hogy problémájuk van az ivással/drogozással, és tisztában vannak azzal, hogy ezen csak ők maguk változtathatnak;

2. tisztában vannak azzal, hogy az ivástól/drogozástól való tartózkodás csak fél siker, és a teljes siker érdekében meg kell tanulniuk ital/drog nélkül kordában tartani vágyaikat és félelmeiket; hajlandóak tartózkodni az ivástól/drogozástól, és józan állapotban elsajátítani az érzelmeik kontrollálására szolgáló racionális önsegítés technikáját.

A program öt egész napos csoportfoglalkozásból áll. A foglalkozások öt egymást követő hétvégén kerülnek megrendezésre budapesti központunkban.

 

Mennyibe fog ez nekem kerülni?

 

Számoljunk.

Nézzük meg először a jelenlegi árainkat.

A jelenlegi bentlakásos kezelés 2X5 napból áll, és naponta négy óra konzultációt tartalmaz. Ennek a költsége: 710.000 – 860.000 Ft. között mozog.

A jelenlegi ambuláns kezelési programunk 12X1 órás foglalkozásból áll. Ennek költsége
180.000 Ft.

Nézzük meg, hogy a jelenlegi árainkkal számolva mennyibe kerülne a most induló Józanság Felépülési Program.

A JFP program 40 órányi foglalkozásból áll. A jelenlegi ambuláns kezelés óradíjával
(15.000 Ft.-tal) számolva ez 600.000 Ft. összköltséget jelentene!

 

Az ajánlatom:

 

Amit tehát ajánlani szeretnék Neked, az 40 órányi konzultációt tartalmazó, 600.000 Ft. értékű program.

Emlékeztetőül felhívnám a figyelmedet, hogy a bentlakásos programunk Soboron ezzel szemben csupán 30 óra konzultációt tartalmaz, és akár 860.000 Ft.-ba is kerülhet!

 

Jó, de akkor most már tényleg tudni akarom,
 hogy mennyibe kerül nekem a JFP?

 

Ha benne szeretnél lenni abban a 10 fős csoportban, aki részt vesz a kísérleti jelleggel induló Józanság Felépülési Programban, akkor kérlek, írd meg nekünk, hogy mi az az összeg, amit ki tudnál fizetni a programban való részvételedért.

Legkésőbb szeptember 22-én de. 10 óráig itt írhatod meg nekünk, hogy mi az a költség, amit még vállalni tudsz.

 

TERVEZETT KÖLTSÉG

 

Addig is van egy javaslatom. Itt a Józanság Blogon vedd fel a kapcsolatot azokkal, akiket szintén érdekelhet ez a nagyszerű ajánlat. Ez lehetőséget biztosít Számodra arra is, hogy megismerd az esetleges leendő csoporttársaid. Sokszor az ismeretlentől való félelem az, ami miatt nem merünk lépni. Még jelentkezem.

14 hozzászólás

  1. Papp Zsuzsanna szept 18

    Kedves Sorstársak!
    Figyelve a hozászólásokat, mindenkit bátorítanék a 40 órás terápiára.Első körben még ez is nagy összeg, de ha számoltok, és összeadjátok, mennyit költöttetek eddig alkoholra vagy drogra (arra honnan került pénz?), akkor ez az összeg elenyésző ahhoz képest! És ha a jövőre gondolva számításokat végeztek, az alkohol miatti anyagi és erkölcsi veszteségeket forintra váltjátok, akkor meglátjátok, megéri-e?! Szerintem életetek legjobb befektetése lesz!
    Én túl vagyok a terápián, és teljesen megváltozott az életem! Mivel munkáltatóim látják, hogy újra megbízható, lelkes, munkabíró vagyok, új feladatokat kaptam,melyek pénzzel (is) járnak!Béke, nyugalom lett bennem, emiatt pedig a családomban is!!!Így tessék ezen gondolkodni!Üdvözlettel. Anonima

  2. Józan János szept 18

    Kedves még szenvedő Sorstársaim!
    Ha meg akartok stabadulni az ivás kényszerétől az AA-ba (Anonim Alkoholisták) annyiszor megyek el ingyen, ahányszor akarok! Van olyan nap, hogy Budapesten akár 6 gyűlés is van! Persze mindenre lehet találni delikvenst. Ahogy a filozófus mondta: „Amíg lószar van, veréb is van!”
    János, hálásan józanodó alkoholista (ma van a 2000. napja, hogy nem kellett innom). Nem 860.000-ért, de még nem is 500.000-ért, hanem ingyen kaptam a józanságot!!!!

  3. Józan János szept 18

    Elnézést kérek mindenkitől a két elütésért, úgy látszik már fáradok! Helyesen: stabadulni -szabadulni, megyek – mentek.

  4. Sándor szept 19

    Tisztelt Hozzászólók!Sándor vagyok 42 éves alkoholista,6 hónapja tiszta.Itt nem az a lényeg,hogy ki mennyi forintért tud megszabadulni ettől az életveszélyes rossz szokástól,hanem az ,hogy minél több embernek sikerüljön.Voltam én is AA gyűlésen.Nem azt mondom ,hogy rossz dolog,ellenkező esetben nagyon hasznos lehet.Azonban rengeteg olyan alkoholista van,aki nem ezt a megoldást választja.Itt mindenkinek tiszteletben kell tartani a másik döntését.Nekem nem egy olyan alkoholista ismerősöm van, akinek ha adhatnék 5 millió forintot,akkor sem szokna le az ivásról.Jánosnak üzenem:lehet,hogy nem ilyen sarkosan kellene megfogalmazni mondandóját.Engem a régen látott kocsmákra emlékeztet!!!!!!Mindenkinek sok sikert kívánok a leszokáshoz,illetve az alkoholmentes élethez!Üdvözlettel:Sándor

  5. Hapless szept 19

    Kedves Anonima!
    Jó a megközelítésed, de! Amikor élsz egyik napról a másikra, megtakarításod nincs, csak hiteled (de az sok!), akkor nem gondolhatsz még ilyen “befektetésre” sem! …Igen, az érdekes, hogy az alkoholra mindig van pénz,vagy ha végképp “hóvége” van, akkor azt a néhány napot kibírja alkohol nélkül(???), legalábbis így látom. De sajnos most nincs az az “akció”, amit én ki tudnék fizetni, bármennyire is szeretném!!!!, …és akkor még a párom “hozzáállása”, belátása is kellene, ami jelen pillanatig sehol sincs.

  6. Sára Benedek jan 4

    Kedves alkoholista sorstársaim!2009.jan 03.-án a honi AA csoportomban tartottam a TIZENÖTÖDIK(!) józan születésnapomat.Az Anonim Alkoholisták felépülési módszerével és gyűléseiken való jelenlétemmel értemezt el.TIZENÖT éve józan vagyok orvosi segítség és gyógyszer nélkül!Hát nem csodálatos?Javaslom,hogy aki szeretné letenni a poharat keresse meg a NÉVTELEN ALKOHOLISTÁKAT.Én ingyen kaptam a józanságot és bárkinek INGYEN továbbadom.Ez feladatom is.Az említett terápia árairól inkább nem írom le a véleményemet.Eléggé elszomorító,hogy ilyen van 2009.ben!Üdvözlettel:Bence.

  7. Pégé jan 5

    Kedves Társaim / akik alkoholisták, vagy akik még nem tudják, hogy azok/!
    Próbálkoztam én is jó pénzért venni józanságot, nem ment.Most már a 998. józan napomat élem boldogan. Mindezt ingyen kaptam az AA-tól. Én is igyekszem tovább adni ezt a “tudományt”, kizárólag INGYEN!!!!!Ha akarsz változni, és őszinte emberekkel találkozni, gyere az AA-ba! Rajtam csakis ez segített!!!!

  8. Tamás jan 6

    Szervusz Dénes!Én tudok egy helyet,ahol ingyen meggyógyítanak!Ez az AA.Hét évet és 10hónapot köszönhetek nekik! Hozzánk jöhetnek a nincstelenek,bünözők,hajléktalanok is! És hozzád? Ebből pénzt csinálni,durva!!!!

  9. Dudits Dénes jan 6

    Kedves Tamás!

    Emlékeztetnélek az Anonim Alkoholisták 12 Hagyománya közül a 11.-re,ami így szól:

    “11. A nyilvánossághoz való viszonyunk vezérelve inkább a vonzerő, semmint a hírverés, személyes névtelenségünket a sajtó, a rádió és a film területén mindig meg kell őriznünk.”

    Ami szerintem vonzó, az a következő szövegrész, mert már kiállta az idő próbáját. Talán ismerős lesz.Javaslom, hogy a népszerűsítés eszközéül inkább ezt használd.

    A Józanság Blog célja többek között az is, hogy Te és más AA-s társaid is itt üzenjenek azoknak, akik keresik maguk számára a megfelelő megoldást. Köszönöm soraid.

    Dudits Dénes

    Az Anonim Alkoholisták Meghatározása

    Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat, valamint segíthetnek másoknak felépülni az alkoholizmusból. A közösséghez való tartozás egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya. Az AA-tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, mi önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. Az AA nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, szervezettel vagy intézménnyel, nem politizál, nem kíván semmiféle vitába bonyolódni, nem támogat, és nem ellenez semmilyen ügyet. Elsődleges célunk józannak maradni, és más alkoholistákat hozzásegíteni a józansághoz.

    Az Anonim Alkoholisták 12 Lépése
    1. Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az alkohollal szemben – hogy életünk irányíthatatlanná vált.
    2. Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő visszaadhatja elménk épségét.
    3. Úgy döntöttünk, hogy akaratunkat és életünket – a saját felfogásunk szerinti – Isten gondviselésére bízzuk.
    4. Alapos és bátor erkölcsi leltárt készítettünk magunkról.
    5. Beismertük Istennek, magunknak és egy embertársunknak hibáink pontos természetét.
    6. Teljességgel készen álltunk arra, hogy Isten megszabadítson bennünket mindezektől a jellembeli torzulásainktól.
    7. Alázatosan kértük Őt, hogy vegye el tőlünk gyarlóságainkat.
    8. Felsoroltuk mindazokat, akiknek valaha kárára voltunk, és készen álltunk arra, hogy mindnyájuknak jóvátételt nyújtsunk.
    9. Közvetlen jóvátételt nyújtottunk ezeknek az embereknek, ahol ez lehetséges volt, kivéve, ha sérelmes lett volna rájuk vagy másokra nézve.
    10. Folytattuk az önvizsgálatot, és haladéktalanul beismertük, ha hibásnak találtuk magunkat.
    11. Igyekeztünk ima és meditáció útján elmélyíteni tudatos kapcsolatunkat – a saját felfogásunk szerinti – Istennel, csupán azt kérve, hogy velünk kapcsolatos akaratát megtudhassuk, és erőt, hogy azt kivitelezhessük.
    12. Miután e lépések eredményeként spirituális ébredést éltünk át, megpróbáltuk ezt az üzenetet továbbadni az alkoholistáknak, és ezeket az alapelveket életünk minden megnyilvánulásában gyakorolni.

  10. lajos jan 13

    Keves A.A.Tarsaim!
    Olyan sokan, es olyan sokfele keppen, es olyan sok sok helyen az egesz vilagon probaltak megoldani az Alcohol Problemat de meg eddig siker nelkul. En szemelyesen 13 es fel evig probalkoztam de nemvolt sikerem.
    Hala Istenek 1986 septenber 25-en elfogadtam az A.A. Programot es az ota nerm kell innom. Az ota tisztelettel es becsulettel elem a jozanodo eletemet.
    REMELEM EZ MOND VALAMIT!!!! Lajos Batya Canadabol

  11. Angelaci jan 13

    Az AA nem ellenez és nem támogat semmilyen kezdeményezést. Én is a magam nevében beszélek itt, és nem a Közösség nevében, úgy látom, hogy más is.
    A blog tartalma is és a terapiás kezdeményezés is érdekes. Ennyi.
    Ha egyetlen szerencsétlen ember képes lesz felhagyni az ivással, használva ezt a módszert, az neki 100%-ot fog jelenteni.
    Nekem annak isején – közel 13 évvel ezelőtt – csak az AA tudott segíteni. Ezért aztán elkötelezett híve vagyok az önsegító programoknak, de senkire nem kívánom az én tapasztalataimat, meggyőződésemet ráerőltetni.
    Üdvözlettel egy józanodó alkoholista

  12. Sucko17 jan 13

    Kedves A.A.-s társaim, akiket illet!
    Fölhívnám a figyelmeteket a 10. Hagyományra is:
    “Az A.A. nem formál véleményt kívülálló ügyekben, ezért az A.A. név sohasem vonható be nyilvános vitába.”
    Az, hogy ki, milyen módszerrel és mennyiért segíti a szenvedő alkoholistákat, az a legteljesebb mértékben kívülálló ügy. Nem szerencsés, ha a privát véleményünket A.A.-tagként mondjuk el, mert mások azt fogják hinni, hogy az az A.A. véleménye. Ha ezt ráadásul teljes névvel egy blogban tesszük, a világháló nyilvánossága előtt, akkor ellentmondásba kerülünk a 11. Hagyománnyal is.
    Minden megmentett emberi élet felbecsülhetetlen kincs,- “egyszeri és megismételhetetlen”, ahogy a józan születésnapokon mondjuk a köszöntőben- tisztelet mindenkinek, aki ezért dolgozik.
    S.Gyuri

  13. D.Toni jan 17

    Kedves józanodni próbálkozó társaim. Én emlékszem mire voltam képes 40 óra alatt, a józanodásom elején. Aki velem egy közösségbe
    józanodik tudja miről beszélek.Azt hogy, hogy,ne igyak nekem 6év alatt egy adiktológus vagy pszihiáter sem tudta megmondani.
    Mondjuk azért mert nem volt köztük egy alkoholista sem.
    Én kegyelmet kaptam a nemivásra elsősorban a jóistentől!
    Ezen túl rengeteg segítséget az idősebb józanodó társaimtól.
    Ma 1833 napja nem ittam ,ingyenből,mert pénzért én csak inni tudtam. Tóni

  14. xy jan 18

    Xy vagyok józanodó szenvedély beteg.
    a személyes véleményem erről az egészről elég lesúlytó, mivel amíg használat és főleg leginkább a végén amikor már tarthatalanná vált a helyzet, elég sok mindent kipróbáltam volna valószínüleg, hogy abba hagyjam a használatot. Így bekerülhettem volna egy szektába, erőszakos térítők közé, vagy olyan helyekre, ami végeredménye képp úgyis csak használtam volna mivel elégsokmindent kipróbáltam hogy leáljak. Nekem ezekből a próbálkozásokból ahol, erőszakosan próbáltak meg győzni arról hogy mitcsináljak vagy mit ne egy se sikerült.

Hozzászólok