szeptember
16
kedd


…hogy megtudjam, hogy a magas ár nem csupán egy nagyszerű kifogás-e azok számára, akik valójában nem is akarnak megszabadulni a függőségüktől.


 

Tegnap kaptam egy olyan levelet, ami nagyon elgondolkodtatott. Ebből szeretnék Veled megosztani egy részletet. A levélrészlet természetesen nem szószerinti idézet, hogy megőrizzük a levélíró anonimitását.

„Nagyon sok erőt ad látni, hogy akik részt vettek a Dudits Józanság Programok bentlakásos kezelésén, azoknak sikerült leszokniuk. Az azonban sokkoló, hogy mindez mennyibe került. Jó lenne tudni, hogy ők hogyan teremtettek elő ennyi pénzt a kezelésre. Elsőre az jutott az eszünkbe, hogy összegyűjtjük a szükséges összeget, de aztán rájöttünk, hogy akkor italra sem maradna. Akkor meg már minek a kezelés. A hitel sem tűnik kivitelezhetőnek egy olyan esetben, amikor valakinek nincs munkája vagy esetleg csak elvétve. Mi lehet hát akkor a megoldás?”

A Józanság Blog bejegyzései között pedig a következőket olvastam:

„Nagyon tetszik ez a Dudits-program, már mindenhol olvastam róla és tájékozódtam, de sajnos nemigen tudjuk igénybe venni a párom belátása (hogy ugyanis szüksége lenne rá, de nagyon), no és az anyagiak miatt.”

A fentiek ráébresztettek arra, hogy sokan szeretnék igénybe venni a Dudits Józanság Programok szolgáltatásait, de a magas költségek miatt ezt nem engedhetik meg maguknak. Intézményünk elsődleges célcsoportját azok képzik, akik számára elérhető egy ilyen exkluzív szolgáltatás. Mint felépült szenvedélybeteget azonban, nagyon megérintettek a fenti sorok. Ezért már meg  is született a megoldás arra, hogy hogyan tegyük szélesebb körben is elérhetővé szolgáltatásainkat.

Holnaputántól ezért akár Számodra is elérhetővé válik, hogy részt vegyél a kísérleti jelleggel induló Józanság Felépülési Programban.

Miért csak kísérleti jellegű lesz a Józanság Felépülési Program?

 

Fontos:
Ha Te tényleg azok közé tartozol, aki számára térítési díjaink megfizethetetlenek, akkor kérlek semmiképpen se vedd magadra a következő indoklást.

Őszinte leszek. A kísérleti jelleg célja, hogy megtudjam, hogy a magas ár nem csupán egy nagyszerű kifogás-e azok számára, akik valójában nem is akarnak megszabadulni a függőségüktől. Ezért, ha a holnapután nyilvánosan bejelentett ajánlatomra legkésőbb 2008. szeptember 25-ig nem jelentkezik az a maximum 10 fő, aki számára lehetővé tesszük, hogy részt vegyenek a programunkban, akkor minden marad a régiben.

Még jelentkezem!

10 hozzászólás

  1. Bago Szilvia szept 17

    Kedves Dénes,

    Szeretnék részt venni a programban…
    Várom kedves válaszát.
    Köszönöm,

    Bago Szilvia

  2. Hapless szept 17

    Nagyon nagy köszönettel olvasom még nem nyilvánosan bejelentett ajánlatát. Mint előzőekben írtam, nálunk a párom belátására is szükség van, hogy gyógyulni tudjon, ezért segítségét kérem ebben, hogyan tudnám őt erre rábeszélni. A felismerésig már szerintem eljutott, hogy baj van, de még mindig azt hiszi, hogy tudja kezelni a dolgot, na és úgy látom, hogy nagyon-nagyon szégyenli, amit nap, mint nap csinál. Én, mint “társfüggő” mindenképpen jelentkeznék, de megintcsak a páromtól “függök”.
    üdvözlettel.

  3. Sándor szept 17

    Kedves DÉNES!Sándor vagyok,42 éves alkoholista (6 hónapja tiszta).Szeretnék hozzászólni a témához.Én véleményem az,hogy igenis nagy gond a kezelésre összeszedni közel 800000 Ft ot.Ezen szerintem nem nagyon kellene csodálkozni,lehet,hogy ez egyeseknek nem probléma.Lehet most akciózni az áron,de itt nem a pénz a fő probléma.A gond a fejekben van.Én 20 éve kezdtem a pályafutásom az alkohollal.Sikerült elindulni egy józanabb úton,és láss csodát nem kellet hozzá sok pénz.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy ez a program felesleges.Nagyon is szügség van rá.Azt pedig boritékolom,hogy rengeteg jelenkező lesz.Tudomásul kell venni,hogy ennek aprogramnak költségei vannak.De van egy jó hírem annak a sok embernek aki ezt a kezelést nem tudja megfizetni,személyes recept.Be kell ismerni,hogy egyedül nem megy!El kell ballagni a legközelebbi addiktologiai szakrendelőbe.Ott van lehetöség feliratni olyan gyógyszert amit minden nap reggel be kell venni,és nem lehet rá inni.Aki erre iszik az majd meglátja,hogy nem túl jó ötlet volt.Üdvözlettel:sándor

  4. Hapless szept 17

    Kedves Sándor!
    …de! aki nem tudja beismerni, hogy egyedül nem megy!!?? …és aki el is jut idáig, de aztán később nem veszi be a gyógyszert??!!, akkor mégis valami másra van szüksége! Sajnos, hogy a mai világban mindennek ára van (a gyógyszernek is!!), …de, ha valakitől kapsz egy nagylelkű ajánlatot, azt meg kell köszönni. Igazad van, “a gond a fejekben van”, tehát azt kell “kezelni” és itt ezt teszik, én ebben hiszek.
    üdv.

  5. Sándor szept 19

    Kedves Hapless!Maximálisan igazad van!Ahhoz,hogy megértsd mit szerettem volna mondani,leírom pár sorban én hogy jutottam el eddig:én is végig próbáltam ennek a szép országnak az összes egészségügyi intézményét,ami jelen esetben általában a kezeléseket figyelembe véve egy,maximum 5napig tartott,majd egy zárójelentéssel a kezemben egy jó tanács:teljes absztinencia, 5 levél Andaxin.Mutasson nekem valaki ezután olyan alkoholfüggőt,aki ezután többet nem nyúl a pohárhoz.Amig valaki nem szembesül a tükör előtt azzal,hogy alkoholista,semmi esélye sincs.Ezt nem én mondom,hanem nálam sokkal nagyobb tudással rendelkező szakemberek.Miután beismertem magamnak,hogy alkoholbeteg vagyok,a feleségem ráhatásával(2évig tartott)mentem el az addiktológiai központba,ahova ő kérte a beutalót,és el is kísért.Itt nem csak gyógyszert írnak fel a betegnek,hanem pszichiáter is segíti az orvosok munkáját,annak aki igényeli.A gyógyszerbevételére pedig a következő véleményem van:aki még erre sem hajlandó,az nagyon messze áll attól a pillanattól,hogy le akar szokni az alkoholról.Ehhez egy olyan társra is szükség van,akire hallgat a beteg.A nagylelkű ajánlatot pedig természetesen megköszönöm.A kitartó munkájához sok sikert kívánok!Üdv.Sándor

  6. Hapless szept 19

    Kedves Sándor! Én is feleség vagyok, segíteni akarok!…csak nem hagyja a párom, sőt úgy látom, hogy már halálra idegesítem a segíteni-akarásommal. Mikor szembesültél azzal a “tükör előtt”, hogy alkoholista vagy? Mi kellett hozzá, hogy ezt belásd? Mert a párom még a felismerésnél sem tart, nemhogy a belátásnál! Hogyan viselkedjek, mit tegyek, mit ne(!) tegyek? …mert én már mindent kipróbáltam, de már fel kellene adnom, mert lehet, hogy ezzel többet ártok, mint használok és lassan én betegszem bele. De sajnálom, mert értékes ember és ha nem iszik, egy teljesen más ember. Üdv.

  7. Sándor szept 19

    Kedves Hapless!Mintha a feleségem szavait hallanám!Mi kellet a beismeréshez?Egy mentő,a rengeteg szenvedés mikor kitisztultam,egy nagyon kedves orvos,aki szembesített a leleteim alapján a rideg valósággal,(ha így folytatom,a májam 2 év múlva felmondja a szolgálatot…)és 5 nap a kórházban,ahol naponta láttam fémkoporsóban elszállítani a halottakat,a mellettem fekvő vízzel telt pókhasú embereket,akiket előttem csapoltak.Nekem egyszer egy orvos azt mondta,mindenki leszokik az alkoholról,csak a szerencséseknek ez az életükben sikerül.Most látom igazán,hogy mennyi nőnek kell ezt a harcot megvívnia.Az én első feleségem nem vállalta ezt a harcot,a mostani páromnak pedig nagyon sok időre, odaadásra volt szükség,hogy sikerüljön.Sok kitartást kívánok!Üdv Sándor.

  8. egycipőben szept 20

    Kedves Hapless.tudom nem vigasztal, de egy cipőben járunk.(
    Én 4 éve vettem észre, hogy nagy a baj a páromnál.Úgy 3 éve mondogatom neki, hogy ez már függőség és van segítség,jöjjön el velem. Ő sem hajlandó beismerni, hogy az, hogy naponta iszik munka után, hol többet, hol kevesebbet nem normális dolog és mennyire megváltoztatja ilyenkor a viselkedését.Hiába mondom a magamét szépen, csúnyán, szeretettel, sértődve, szerelmesen, már mindent bevetettem, de semmi haszna.Egyszerűen azt mondja, más is iszik munka után egy sört,ő miért ne ihatna.A baj, hogy nem egy sör én tudom.Én is szeretnék segíteni rajta, hogy a házasságunk újra a régi legyen, de én sem bírom már cérnával.Inkább nem szólok már esténként neki, akkor béke van és lefekszik aludni, de kérdem én: miért kell egy egészséges embernek már este 6-kor aludni? Feleségét , önmagát elhanyagolni? Nem tudok sehova elmenni vele, nem tudunk beszélgetni már.:((
    Az én párom is egy értékes emberke és nagyon sajnálom, hogy nem látja be ez a napi “kóma” még, ha oly kicsi is néha, teljesen leépíti a személyiségét.Barátoknak nem mondhatom, azonnal más szemmel néznének rá.Egyetlen rokon, aki segíthetne még az anyukája, de ő sem látja be, hogy a fia függő, védi és vasárnap,amikor meglátogatja őt a férjem, dugiban kinálgatja és szerintem falaz neki.
    Szóval Hapless sokan vagyunk egy cipőben…….sovány vigasz tudom:((
    ……azért nem adom fel a reményt,például azt csinálom mostanában,hogy meglepetéseket szerzek neki azon a napon, amikor nem iszik és megdicsérem,olyankor látom rajta, hogy szeret és lelkiismeretfurdalása van.Talán egyszer rádöbben, hogy mennyire boldog vagyok, ha nem iszik és változtat majd rajta.Ebben bízom……….
    üdvözlettel

  9. Hapless szept 20

    Kedves Sándor! és “Egycipőben”! Hát erre mondják, hogy az alkohol “tipizál”. Aki fogyaszt azt is és aki elviseli mellette azt is. Ha bemész egy kocsmába (…be ne menyj!!!), csak mondom, ha bemész egy kocsmába teljesen egyforma embereket látsz, — a viselkedésük, a mozgásuk stb.
    Sándor köszönöm, hogy megírtad, mi kellett a beismeréshez. Akkor az én párom ettől még nagyon messze van, mert bár ő is szokta magát a “sárgaföldig” leinni, de ez “csak” hétvégente jellemző, hétközben “szintentartás” van esténként (úgy, ahogy “egycipőben” írja), mert dolgoznia kell és eddig(!) ez még rendben van. Az a baj, hogy azzal, hogy “nem szólok neki esténként, mert akkor béke van és lefekszik aludni” szerintem csak még jobban fenntartjuk az alkoholizmusukat. …de azzal is, ha szólunk, ezért kellene a segítség, amit viszont nem fogad el se tőlem, se mástól.
    Kedves “Egycipőben”! Sajnos én már azon a szinten vagyok, hogy nemigen tudok neki kedveskedni, mert lassan minden érzést kiöl belőlem ez a napi harc, ezért is próbálok megoldást keresni, és így találtam rá az ingyenes hírlevélre is, ami sokat segített nekem abban, hogy hogyan viselkedjek ahhoz, hogy ne mélyüljön még jobban a helyzet és próbáljunk az erdőből már kifelé menni. Ezért is ragadok meg minden alkalmat ebben a Józanság programban – még ha nem is tudunk benne részt venni, mert “belátásilag” és anyagilag is megoldhatatlan -, mert nagyon sokszor felállított már elkeseredettségemből.

  10. Szomorú jan 26

    Én is meglepődtem az árakon amik fel vannak tüntetve,nekem sincs ennyi pénzem rá sajnos.Ezért meg kellene oldanom az alkohol problémámat egyedül,most már eljutottam erre a szintre.A legnagyobb problémám az,hogy teljesen egyedül érzem magam,szinte alig van barátom,nincs akivel kommunikáljak,aki biztasson,akiben megbízhatok.Ráadásul a környezetem sincs jó véleménnyel rólam,sok zűrbe keveredtem már a pia miatt.Sokszor már a lakásból nincs kedvem kimenni,plusz úgy néz ki,vége a párkapcsolatomnak is most,ami a legtöbbet jelentette.Így csak egy megoldást látok:elköltözni valahova,ahol senki nem ismer,új életet kezdeni.Talán egy új környezet nem ébreszt fel bennem emlékeket,ebben reménykedem.Bár így is magányos lennék,szóval már nem tudom mi lenne a helyes…Próbálok ilyen oldalakat olvasgatni,és erőt meríteni.

Hozzászólok